Dragi naši učenici, od 2011. godine na krovu nove zgrade požeške Gimnazije izgrađena je zvjezdarnica u čast Otonu Kučeru, jedina u ovom dijelu Hrvatske. Promjer kupole iznosi 5 metara, a oko nje je prostrani vidikovac s pogledom na Požegu i veliki dio Požeške kotline. Od tada u našoj školi postoji astronomska grupa koju ove godine vodi profesor Stjepan Bošković. Ako vas zanimaju osnove astronomije, rad s teleskopom i želite naučiti kako promatrati svemirske objekte, iskoristite jedinstvenu priliku koju vam nudi vaša škola i prijavite se u grupu!

 

Zvjezdarnica

 

Poveznica na obrazovne sadržaje iz astronomije što ih je prikupio i uredio profesor Dragutin Kovačević, a objavljeni su na starim školskim mrežnim stranicama:

Velika zbirka sadržaja za učenje o astronomiji i zadataka s natjecanja u znanju
priredio Dragutin Kovačević, prof.  

POZOR! Sadržaji nisu dostupni preko poveznica (linkova) u tekstovima članaka s opisima sadržaja već izravno preko poveznica na dotične dokumente vezane uz članak. Dakle, za pristup pojedinom sadržaju, valja otvoriti određeni članak (podstranicu) te prelistati tu stranicu do dna (skrolati) i kliknuti na poveznicu dotičnog vezanog dokumenata.

NAPOMENA: Tekst u starom članku o astronomskoj grupi opisuje njenu raniju aktivnost u vremenu kad ju je vodila profesorica Maja Regić, a aktualni voditelj je profesor Stjepan Bošković! Ovu ćemo bogatu zbirku obrazovnih sadržaja, koju je profesor Kovačević predano skupljao tijekom cijele nastavničke karijere, uskoro premjestiti na novi poslužitelj i primjereno smjestiti u okvir aktualnih školskih mrežnih stranica!

 

Voditelji astronomske grupe
  1. Danijel Zubčević, prof. –  u prvom polugodištu 2011./2012. šk. god. 
  2. Dragutin Kovačević, prof. – od početka drugog polugodišta 2011./2012. do kraja 2016./2017. šk. god.
  3. Danijel Zubčević, prof. – u prvom polugodištu 2017./2018. šk. god.
  4. Maja Regić, prof. – od početka drugog polugodišta 2017./2018. do kraja 2019./2020. šk. god.
  5. Stjepan Bošković, prof. – od početka 2021./2022. šk. god.