Učenici 4.a razreda koji pohađaju nastavu etike i filozofije učinili su hvalevrijedno djelo! Posadili su stablo ginka ispred škole ostavivši tako trajan pečat i podsjetnik da je priroda dio nas i da ju treba poštivati i voljeti.

 Od samog početka nastave etike, a kasnije i na filozofiji, s profesoricom Žaklinom Bender, uvijek smo raspravljali o aktualnim temama vezanim uz gradivo koje smo u tom trenutku obrađivali. Pri tom, često smo se osvrtali i na lokalnu zajednicu u kojoj živimo te na ono što mi možemo učiniti kako bismo doprinijeli razvoju naše okoline. Osim što smo često razgovarali o međuljudskim odnosima, veliku pozornost posvećivali smo odnosu i odgovornosti čovjeka prema prirodi.

Da bismo riječi proveli u djelo, odlučili smo našoj školi pokloniti stablo ginka kako bismo iza sebe ostavili jednu trajnu vrijednost i predivan podsjetnik da je priroda dio nas i da ju treba voljeti.

3

Također, želja nam je da kao maturanti generacije 2023. godine ostavimo trag u svojoj zajednici i svojoj školi. Voljeli bismo i kada bi buduće generacije slijedile naš primjer i nastavile podsjećati ljude o važnim stvarima koje nam ubrzani ritam života sprječava da vidimo.

1

2

Posebna zahvala "Agronomu", gospođi Marijani Aračić na donaciji posude i gospodinu Luki Samardžiji na donaciji stabla ginka.

6

1

1

6

6

Tekst: Nina Pavić, 4.a

Fotografije i video: Medijsko-novinarska skupina