Izvrsni učenici Gimnazije Požega Klara Filić i Damjan Pavličević ove su školske godine za svoje izvanredne rezultate na državnim natjecanjima nagrađeni nagradom Oskarom znanja koju dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje državnim prvacima i uspješnim natjecateljima na međunarodnim natjecanjima. Ovogodišnja je dodjela nagrade Oskar znanja 2024. održana 26. lipnja 2024. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkoga velesajma u Zagrebu.

Oskar znanja_Klara FilićOskar znanja Damjan Pavličević

Čestitke nagrađenim učenicima uputili su ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs, v. d. ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Daria Kurtić, i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić. Nagrađeni učenici, njihovi mentori i članovi obitelji imali su prigodu nazočiti svečanosti predstavljanja najuspješnijih učenika generacije te vrlo zanimljivom i uspješnom kulturno-umjetničkom programu. 

Učenici naše škole nagrade su dobili u kategoriji državnih prvaka. Učenica četvrtog razreda Klara Filić proglašena je državnom prvakinjom na Natjecanju iz logike i filozofije, a učenik trećega razreda Damjan Pavličević državnim prvakom na Natjecanju iz informatike u kategoriji koja se bavi razvojem softvera. Dobitnike Oskara znanja za sudjelovanje na natjecanjima pripremale su njihove mentorice profesorice Žaklina Bender i Sanja Grabusin.

Čestitamo uspješnim učenicima i mentorima.

Klara_mentorica

 

Damjan _mentorica