Dana 21. studenog 2022. godine učenica 3.a razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije Marta Boban, predsjednica Vijeća učenika naše škole, sudjelovala je na Vijeću učenika OS i SŠ Požeško-slavonske županije gdje je izabrana kao predsjednica istoimenog.

Učenici su se predstavili svojim motivacijskim govorima. U govoru su predstavljali sebe, školu, ali i ciljeve za koje se planiraju zalagati.

Marta je istaknula kako slogan Gimnazije "Non progredi est regredi" planira reflektirati ne samo na županijsko, već i na nacionalno Vijeće učenika. Dočarala je ostalima kako upravo ovim sloganom naša Gimnazija potiče ravnopravnost i međusobnu toleranciju s obzirom na nacionalnost, rasu i vjeru, što na kraju dovodi i do dobre suradnje i uspješnih rezultata. Zadovoljavanje interesa učenika kao i briga za njihove potrebe, bile one materijalne ili one u vezi same nastave, glavni je njezin cilj. Također je istaknula kako želi učenicima poboljšati uvjete rada, njihove ideje provesti u djela, omogućiti im učinkovit rad i poštene rezultate u školovanju te poticati borbu protiv svih vrsta ovisnosti i nasilja među učenicima.

Marti želimo svu sreću i puno uspjeha u ispunjavanju njezinih novih dužnosti te vjerujemo kako će našu Gimnaziju, ali i Županiju predstaviti u najboljem svjetlu! Čestitamo!

Tekst: Mia Marinović, 3.a

Fotografija: -