Poštovani i dragi učenici i roditelji,

epidemiološka je služba odredila samoizolaciju od 14. do 28. listopada svim učenicama i učenicima 4.D razrednog odjela zbog jedne njihove kolegice pozitivne na COVID 19. Samoizolacija je određena i profesorima koji su prošlog ponedjeljka, utorka i srijede izvodili nastavu u 4.D, osim profesora likovne umjetnosti i tjelesne i zdravstvene kulture. Stoga se od ponedjeljka 19. listopada 2020. godine za 4.D organizira nastava na daljinu, a nastavnici u samoizolaciji (njih osmero) izvode nastavu na daljinu od kuće po aktualnom smjenskom rasporedu sati, do eventualnih znakova bolesti koja bi ih u tome spriječila. Učenici ostalih razrednih odjela kojima dotični profesori predaju prate njihovu nastavu u matičnoj učionici u školi uz povremeni neposredni nadzor za to zaduženih nastavnika i stručnih suradnika.

Molimo vas za razumijevanje i najbolju moguću suradnju u ovako prilagođenoj nastavi, jer je to nužno rješenje kako bismo nastavili izvoditi nastavu u školi (model A) za ostale razredne odjele. Ujedno, podsjećamo na nužan oprez i poštivanje sljedećih ključnih preporuka naših epidemiologa:

  1. Osoba u samoizolaciji treba biti na kućnoj adresi i odvojena od ostalih ukućana u najvećoj mogućoj mjeri. 
  2. Ostali ukućani mogu nastaviti ići na posao ili u školu i obavljati najnužnije obveze. Ukućani trebaju izbjegavati neobavezna druženja, velika okupljanja (rođendani, svadbe, mise...), posjete starijim osobama kao i odlaske u zdravstvene ustanove, osim ako je nužno i u dogovoru s izabranim liječnikom.
  3. Ako učenik ili netko od ukućana dobije simptome kao što su povišena tjelesna temperatura, malaksalost, bolovi u mišićima i kostima, kašalj, glavobolja, grlobolja, gubitak osjeta okusa i mirisa, treba se javiti izabranom liječniku u njegovo radno vrijeme. Liječnik će ga naručiti na testiranje na COVID-19, a do dolaska nalaza testiranja svi ukućani ostaju doma.

 

Ravnateljica

dr. sc. Vesna Vlašić