Sadržaji što ih objavljujemo

Sadržaje ovih mrežnih stranica objavljujemo isključivo u nekomercijalne obrazovne i humanitarne svrhe poštujući autorska i druga prava, opće humane vrednote i uobičajena pravila ponašanja na Internetu. Objavljujemo:

  1. 1. Odgojno i obrazovno vrijedne obavijesti, sadržaje i stručne savjete.
  2. 2. Kvalitetne izvorne učeničke i mentorske uratke i postignuća.
  3. 3. Rasprave poticajne za razvoj odgojno-obrazovnog djelovanja u lokalnoj zajednici i na općoj razini.

Ispravljanje pogrešaka i odgojno djelovanje

Sadržaji ovih mrežnih stranica rezultat su rada i suradnje mnogobrojnih sudionika u obrazovnom procesu, većinom učenika koji nisu uvijek svjesni svih vidova odgovornosti za javnu riječ i objavljivanje sadržaja. Namjera je našeg uredništva podučiti ih tome u ozračju stvaralačke slobode i postavke kako nije problem u pogrešci već u njenom ponavljanju. Kako u tom obimnom i osjetljivom odgojnom poslu ne možemo predvidjeti sve različite i mnogobrojne moguće slučajeve, često ćemo morati djelovati poslije učinjene pogreške te Vas molimo za razumijevanje. Ukoliko uvrštavanjem bilo kojeg sadržaja dođe do povrede nečijih prava, to neće biti zlonamjerno pa Vas molimo da nam to javite kako bismo u razumnom roku i na odgojno prihvatljiv način ispravili pogrešku.

Odgovornost za sadržaj poruka

Sve poruke što ih korisnici razmjenjuju na www.gimpoz.hr izražavaju misli i stajališta njihovih autora, a ne urednika, moderatora ili web administratora (osim kada se radi o njihovim vlastitim porukama). Stoga svatko preuzima punu odgovornost za sadržaj i mogući učinak sadržaja vlastite poruke, a urednici, moderatori i web administratori ovih mrežnih stranica preuzimaju odgovornost za uklanjanje svih neprimjerenih i štetnih poruka u razumnom roku.

Zaštita autorskih prava

Dokumenti objavljeni na www.gimpoz.hr smiju se preslikavati jedino u nekomercijalne obrazovne svrhe i za individualnu uporabu, uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Stoga se sadržaji ovih mrežnih stranica ne smiju dalje preslikavati, reproducirati ili bilo kako distribuirati bez izričitog pristanka vlasnika prava.

Točnost i potpunost podataka

Uredništvo će uložiti razuman napor kako bi objavljeni podaci bili točni i aktualni, ali ne može biti odgovorno za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju na www.gimpoz.hr mrežne stranice koriste njihov sadržaj na vlastitu odgovornost. Uredništvo neće biti odgovorno ni za kakve izravne, slučajne, posljedične, neizravne ili kažnjive štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja sadržaja i usluga  www.gimpoz.hr niti zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u sadržaju.

Sadržaj drugih mrežnih stranica

Osim izvornih sadržaja, ove mrežne stranice sadrže informacije treće strane i veze s drugim mrežnim stranicama nad kojima nema kontrolu. Kad god je to moguće, takve se obavijesti sukladno tome označavaju. Uredništvo ovih stranica nije odgovorno za točnost niti za bilo koji drugi aspekt obavijesti treće strane i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve obavijesti. Uredništvo zadržava pravo izmjene sadržaja ovih mrežnih stranica na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga te neće biti odgovorno ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Privatnost posjetitelja

Ove mrežne stranice poštuju privatnost posjetitelja i prikupljat će jedino osnovne osobne podatke svojih korisnika kad nam se isti dobrovoljno dostave. Te ćemo podatke koristiti kako bismo udovoljili pojedinačnim korisničkim zahtjevima za informacijama te ćemo se oslanjati na te podatke kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika, a radi unapređenja naših sadržaja i usluga. U tom pogledu možemo koristiti te informacije kako bismo kontaktirali korisnike. Nećemo prodavati niti koristiti te podatke, niti ćemo prenositi te podatke trećoj strani bez pristanka korisnika.

Zabrana korištenja usluga ovih mrežnih stranica

Korisniku koji objavi neprimjeren ili štetan sadržaj ili na drugi način našteti našim mrežnim stranicama bit će privremeno ili trajno zabranjeno korištenje naših usluga i o tome će biti obaviješten korisnikov pružatelj internetskih usluga. Prema počiniteljima kažnjivih djela pokrenut ćemo i odgovarajuće pravno-zaštitne mjere.  Snimamo IP adresu svih pošiljatelja poruka kako bismo učinkovitije ostvarili sve navedene uvjete.

  • Svaka promjena u pravilima ponašanja i čuvanja privatnosti na ovim mrežnim stranicama bit će objavljena na ovom mjestu!
  • Koristeći mrežne stranice Gimnazije u Požegi www.gimpoz.hr,  potvrđujete da ste pristali na ove uvjete korištenja.
  • Gimnazija u Požegi zadržava pravo izmjene i obnavljanja ovih uvjeta u bilo koje vrijeme.

Pozivamo vas da se pri korištenju ovih mrežnih stranica pridržavate Internet bontona (Netiquette).

U Požegi, 20. veljače 2020. godine.