O AKTIVNOSTIMA GRUPE:

1. Uređivanje web stranice Škole i fotografiranje

Glavni projekt Novinarske grupe u školskoj godini 2020./2021. je popunjavanje i uređivanje nove web-stranice Škole. Nastojimo pratiti sve važne događaje u Školi. Gotovo svaki tekst na stranici upotpunjen je fotografijama koje učenici sami fotografiraju. Osim novinarske fotografije, učenici fotografi fotografirali su eksterijer i interijer Škole za potrebe nove mrežne stranice (http://gimpoz.foi.hr).

2. Pisanje blogova: Voices of Youth / UNICEF Hrvatska

Također, važno mjesto imaju učenički osvrti i razmišljanja o temama koje su im bliske. Ove bismo školske godine svakako nastojali sudjelovati u pisanju blogova na globalnoj UNICEF-ovoj platformi za mlade Voices of Youth.

Dosadašnje učeničke tekstove možete pročitati na poveznici: https://www.voicesofyouth.org/

3. Organizacija radionica - Dani medijske pismenosti

Članovi novinarske grupe sudjeluju u organizaciji Dana medijske pismenosti. U suradnji s filmskom grupom idu u radne posjete Hrvatskoj radioteleviziji nakon čega snimaju i izrađuju TV reportažu o izazovima novinarskoga posla. Gostuju i na radijskoj postaji Laganini FM i sudjeluju u radijskoj emisiji Na školskome hodniku. Na kraju svoje aktivnosti povodom Dana medijske pismenosti prezentiraju ostalim učenicima škole u školskoj knjižnici.   

4. Sudjelovanje u natječaju Kreativni i neovisni i ostalim natječajima koji za cilj imaju kreativno izražavanje učenika (pisanje na engleskome i hrvatskome jeziku, fotografija, video stvaralaštvo)

5. Projekti - Erasmus+ projekt Tiles – A Cultural Journey from the Past to the Future

Projekt se bavi fotografijom, grafikom, dizajnom, crtanjem i dokumentarnim pisanjem. Cilj mu je razviti učeničke kreativne sposobnosti koristeći tehnologiju. Izvor ovog projekta su radovi naših učenika. Vjerujemo da će ovaj projekt mladim ljudima pružiti priliku za dijeljenje i stvaranje inspirativnih stvari, a također i za korištenje raspoloživih tehnoloških predmeta na koristan način. U ovome je projektu istraživačko novinarstvo izuzetno važno. Blogovi, intervjui i reportaže u različitim su fazama projekta. Učenici novinari medijski pokrivaju projekt (snimanjem video reportaža). Osnove kreativne fotografije.

6. Online novinarstvo – uređivanje digitalnog školskog lista