Dana 21. prosinca 2022. godine u konferencijskoj dvorani naše Gimnazije, tijekom 6. sata održan je koncert gimnazijskog školskog zbora pod vodstvom profesorice glazbene umjetnosti Andree Sovčik.

Program su vodili Anton Kakuk (3.c) i Katarina Galić (3.d), a sam program otvorio je školski zbor pjesmom Radujte se narodi. Uslijedila je točka trio flauta koju su izvele Marta Dorontić, Erika Mikić i Lucija Perić. Također, u programu se pronašlo i još instrumentalnih skladbi kao što je Božićni Medley koju su nam izveli Jan Katona (klavir) i Klara Filić (rog). Za sam kraj, učenici drugih razreda koji pohađaju izbornu nastavu povijesti, program su dodatno upotpunili svojom predstavom pod nazivom Božić trendsetera, na temu božićnog „tajnog darivanja“.

GLUMCI: Barbara Barišić, Veronika Bošnjak, Sara Božić, Matea Čuljak, Patrik Orešković, Laura Pavičić, Stjepan Pujić, Lea Ralašić, Gabriel Rašić, Klara Safundžić i Anamarija Šantak.

Puna pjesme, veselja, božićnog ugođaja odzvanjala je danas naša Gimnazija koncertom školskog zbora. Puni želje učenici su ispunili dvoranu i poslušali neke od najljepših božićnih hitova.

Školski zbor Gimnazije Požega, pod vodstvom Andree Sovčik, priredio je šarolik koncert izvedbama božićnih pjesama. Koncert su izveli u konferencijskoj dvorani prepunoj znatiželjnih učenika koji su podržali svoje vršnjake. Dvoranom i hodnicima odzvanjale su neke od najpoznatijih, ali i najzahtjevnijih pjesama: Tiha noć, Božić dolazi (Nova generacija), Carol of the Bells, Snowman, Hallelujah… Gimnazijalci su pjevali, pljeskali i uživali u izvedbama, ali bit je da su bili na okupu očekujući Božić (i praznike). Nastupili su i učenici drugih razreda s kraćom priredbom, uz vječnu poruku da se Božić nalazi u srcu, a ne u materijalnim stvarima.

Na samom kraju obratila nam se ravnateljica dr. sc. Vesna Vlašić s nekoliko riječi.

Kroz koncert smo shvatili bit Božića, a on glasi: „Božić se nalazi u našim srcima!“ (Marija Maglajić, 1.e)

U programu smo uživali, a „mali pomoćnici“ profesorice Andree zajedno sa svojom mentoricom svima žele ugodne blagdane i sretan Božić i novu 2023. godinu.

 

Tekst: Mia Marinović, 3.a

Fotografije: Terezija Tomić, 3.a

 

 

Priložene datoteke