Drage učenice i učenici trećeg i četvrtog razreda, prijavite se za sudjelovanje u znanstvenim radionicama Društva za edukaciju van okvira i naučite kako samostalno provesti prvo malo znanstveno istraživanje! 

Nakon godina uspješne organizacije Ljetne škole znanosti u Požegi, Društvo za edukaciju van okvira (skraćeno Društvo EVO) je osmislilo i provodi projekt Korak u znanost: kontinuirani razvoj znanstvenih vještina u srednjoškolaca. Cilj je približiti znanost što većem broju srednjoškolaca diljem Hrvatske putem niza znanstvenih radionica zasnovanih na principima Ljetne škole znanosti i praktičnom pristupu poučavanju STEM područja (engl. Science,Technology, Engineering, Mathematics). Radionice su raspoređene tijekom cijele školske godine te programirane tako da osposobe učenike za samostalno smišljanje i provođenje prvih malih znanstvenih istraživanja. Projekt posvećuje posebnu pažnju promidžbi znanosti putem događaja kao što su natjecanje Znanstvenik u meni i Znanstveni sajam na kojem će sudionici prezentirati rezultate svojih istraživanja. Našoj su školi, za početak, ponuđene dvije radionice za učenike 3. i 4. razreda (fizika/elektrotehnika i neuroznanost/psihologija) kroz tri susreta (modula) od prosinca 2022. do svibnja 2023. godine. 

U privitku je letak s više podataka o projektu i radionicama, a za dodatna pitanja, prijave i organizaciju, javite se školskom koordinatoru, psihologu Ivi Žanetiću.