Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica, godišnja proslava školskih knjižnica širom svijeta.

Tradiciju slavljenja školskih knjižnica započela je 1999. godine bivša predsjednica Međunarodne udruge školskih knjižničara (International Association of School Librarianship) Blanche Wools sa Svjetskim danom školskih knjižnica. Zbog potrebe za fleksibilnošću, 2008. godine proslava je prerasla u Međunarodni mjesec školskih knjižnica.

Tema za 2020. godinu je Put do zdravlja i dobrobiti. Temelji se na trećem UN-ovom cilju održivog razvoja Zdravlje i dobrobit (Izvor: Hrvatska udruga školskih knjižnica).

ŠKOLSKA KNJIŽNICA GIMNAZIJE U POŽEGI

Iz povijesti školske knjižnice Gimnazije u Požegi saznajemo koliku je važnost imala tijekom svoga postojanja, kako u obrazovanju tako i u razvoju knjižničarske struke. 

I danas je knjižnica nezaobilazno mjesto u Školi za učenike i profesore. Jedna je od prepoznatljivijih knjižnica u našoj županiji koju često posjećuju naši sugrađani, studenti knjižničarstva, hrvatski intelektualci, osobe koje vole i cijene knjigu, povijest...

Školska je knjižnica i ove godine u svome Programu rada pripremila niz predavanja za svoje učenike u okviru knjižničnog odgoja i obrazovanja, te aktivnosti i projekte koji promiču čitalačku kulturu.

Vidimo se u knjižnici!

Vaši knjižničari