ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE RAVNATELJA SREDNJIH ŠKOLA DIJELA SLAVONSKIH ŽUPANIJA

U knjižnici Gimnazije, Požega održano je 23. studenoga 2023. godine županijsko stručno vijeće ravnatelja srednjih škola Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije. Vijeću je nazočio Arsen Badurina, viši savjetnik za ravnatelje srednjih škola iz Agencije za odgoj i obrazovanje. Domaćin je samoga vijeća bila Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi, a skup se održao u Gimnaziji u Požegi. 

Skup je otvorila profesorica Ljiljana Ptačnik, voditeljica ŽSV-a, koja je pozdravila nazočne, najavila govornike te pozvala zamjenika županice gospodina Ferdinada Trohu da u ime Požeško-slavonske županije uputi ravnateljima nekoliko prigodnih riječi. Na skupu je govorio viši savjetnik Badurina o aktualnostima u AZOO-u i o djelatnostima koje obavlja viši savjetnik za ravnatelje. Voditeljica Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije Nova Gradiška, ukratko je upoznala sudionike sa svojim iskustvima vezanim uz uvid u nastavu i pisane provjere znanja, a o suvremenim je perspektivama obrazovanja govorila Anita Holub, ravnateljica Obrtničko-tehničke škole iz Slavonskoga Broda. Izuzetno aktualnu temu RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva i u sektoru poljoprivrede, nazočnima je iznijela Marija Mršo Rajić, ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole u Požegi. 

Nakon završenog stručnog dijela skupa profesor Ivan Bedeničić, ravnatelj Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi, uputio je i poveo nazočne ravnatelje u studijski posjet Požeškoj biskupiji u sklopu kojega su posjetili katedralu sv. Terezije Avilske, Dijecezanski muzej te crkvu svetoga Lovre gdje ih je primio požeški biskup Antun Škvorčević.

Ferdinand Troha

 

rav 3

 

rav 5

 

rav 8