Dana 20. listopada 2021. u glavnome hodniku škole, pod velikim odmorom, imali smo slatko događanje povodom Mjeseca hrvatske knjige. Članovi literarne skupine Gim-lit potrudili su se i pripremili nam „literarne poslastice“.

Radi se o preporukama za čitanje i pjesmama koje su umotali kao bombone i dijelili ih ostalih gimnazijalcima, a uz to dobio je svatko i jednu malu poslasticu. Marljivi literarci poput Marte Čiko i Andrije Perića rekli su nam kako im se jako sviđa cijela ova ideja projekta Mjeseca hrvatske knjige. Zadovoljni su što mogu sudjelovati u svemu jer stvarno vole pisati i to ih usrećuje.

U hodniku škole mogli ste primijetiti plakate koji su također izradili literarci, a, kako su nam i sami rekli, iza toga stoji ideja da potaknu ljude na čitanje, s dozom digitalizacije. Naime, na plakatima su zalijepljeni bar kodovi, kada ih skenirate, otvorit će vam se preporuke za određene knjige. Ramona Bilić rekla nam je kako je također član literarne skupine te da joj je jako drago zbog toga jer svatko ima neku svoju ulogu. Sudjelujući u raznim događanjima literarna skupina može se pohvaliti s podosta ostvarenih projekata, a ovo je događanje samo jedna kap u moru. Pozivamo vas da pratite naše objave jer pred nama je još nekoliko događanja u Mjesecu hrvatske knjige.

1

 

Tekst: Mia Marinović, 2.a

Foto: Terezija Tomić, 2.a